Bilişim Koleji | Satranç Atölyesi - Online Satranç Kulübü - Bilişim Koleji

Search in posts
Search in pages

Satranç Atölyesi

Çocukların karakter gelişimleri üzerinde de önemli derecede olumlu etkileri bulunan satranç, yüzyıllardır severek oynanmasının yanında bir eğitim aracı olarak da kullanılmaktadır. Dünyada da bir spor dalı olarak kabul edilen satranç, öğrencilerimizin ders başarılarının artırılmasında da yardımcı olmaktadır. Online satranç atölyesi dersleri ile öğrencilerimiz satrançla tanışarak, hamle yapma konusunda uzmanlaşmaya doğru ilerlemektedir.

Satranç Nedir?

İki oyuncu arasında ve satranç tahtası üzerinde taşlarla oynan bir masa oyunu olan satranç, dünya çapında turnuvaları düzenlenmekte olan bir spor dalıdır. Kendisine ait 8×8’lik karelerden oluşan satrançta toplamda 32 adet taş bulunmaktadır. Her taşın ayrı bir özelliği ve işleviyle birlikte satrançta her iki oyuncunun da 16 taşı bulunur. Bir şah, bir vezir, iki fil, iki kale, iki at ve sekiz piyondan oluşan oyun taşlarıyla rakibinin şahını mat etmeyi başaran oyuncu, oyunu kazanır.

Online Satranç Atölyesi Nasıl İşler, Faydaları Nelerdir?

Öğrencilerimizi akademik anlamda başarılı olmalarını desteklerken, onların her alanda hayata hazırlanmaları için çalışmalarımıza da devam etmekteyiz. Hem sınav başarıları açısından, hem de meslek sahibi olduklarında ortaya koyacakları başarılar açısından odaklanmanın öneminin bilincindeyiz. Bu nedenle öğrencilerimizin konsantre ve dikkatli bir biçimde gözlem yapabilmeleri için online satranç derslerimizi öğrencilerimize sunmaktayız.

Online satranç kulübü dersleri işlenirken öğrencilerimizin sahip oldukları satranç seviyesini baz almaktayız. Temel, orta ve ileri seviyede öğrencilerimize satranç dersleri sunmaktayız. Satrancı tanımaya başlayan öğrencilerimize bu spor dalını sevdirerek, hamleler üzerinden oyunu öğrenmelerini sağlamaktayız. Temelde ileriyi düşünme üzerine kurulu bir yapısı bulunan satranç sayesinde öğrencilerimizin muhakeme yeteneklerinin gelişmesini desteklemekteyiz.

Öğrencilerimizin daha özgür bir şekilde düşünebilen, problemler konusunda daha net çözümlemeler geliştirebilmeleri açısından çalışmalarımıza yön vermekteyiz.

Satranç Dersleri ve Öğrenilecekler

Satranç kulübü sonrasında öğrencilerimizin edinmesi planlanan kazanımlar:

Online Satranç Atölyesi İçin Gereksinimler

Online Satranç Kulübü İçerikleri

Temel Seviye Satranç Atölyesi Dersi İçerikleri

1. Ders Giriş ve Satranç Tahtası
  2. Ders Satranç Taşları 1
  3. Ders Satranç Taşları 2
  4. Ders Satranç Taşları 3
  5. Taş Yeme 1
  6. Taş Yeme 2
  7. Savunma 1
  8. Savunma 2
  9. Çarpışma 1
  10. Çarpışma 2
  11. Şah Çekme 1
  12. Şah Çekme 2
  13. Şahtan Kaçış 1
  14. Şahtan Kaçış 2
  15. Temel Satranç Kuralları
  16. Oyuna Nasıl Başlanır?

Orta Seviye Satranç Atölyesi Ders İçerikleri

9. Ders Kazandıran taktikler 1
  10. Ders Kazandıran taktikler 2
  11. Ders Kazandıran taktikler 3

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2017 ve 2018 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.

• Attend Our Admissions Open House on November 11