Bilişim Koleji | Kur’an-ı Kerim Tecvidli Okuma Atölyesi - Bilişim Koleji

Kur’an-ı Kerim Tecvidli Okuma Atölyesi

Temel anlamda Kur’an-ı Kerim okumanın öğrenilmesi sonrasında isteyen öğrencilerimiz için online Kur’an-ı Kerim tecvidli okuma dersleri başlamaktadır. Öğrencilerimizin doğru ve anlaşılır bir telaffuzla Kur’an-ı Kerim okuyabilmeleri amacıyla online Kur’an-ı Kerim tecvidli okuma atölyesi, alanında uzman ve deneyimli öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir.

Online Kur’an-ı Kerim Okuma Atölyesi Nasıl İşler, Faydaları Nelerdir?

Online Kur’an-ı Kerim tecvidli okuma dersleri canlı ve etkileşimli şekilde ilerlemektedir. Derslerimizin temelinde öğrencilerimizin tecvidin anlamını tam olarak kavrayabilmesi hedeflenmektedir. Kur’an-ı Kerim harflerini bilen öğrencilerimize bu harflerin mahreçlerine uygun olarak nasıl teleffuz edileceği net bir şekilde öğretilir. Harf mahrecine ve medlerle ilgili kurallara bağlı olarak Kur’an-ı Kerim okuması yapılır.

Tenvin, nun-u sakin ve idgamla ilgili kuralların dikkat edilerek öğrencilerimiz tarafından Kur’an-ı Kerim okuyabilmesi amacıyla alanında uzman ve deneyimli öğretmenlerimizle birlikte bol miktarda pratik gerçekleştirilir. Canlı derslerimiz sayesinde Kur’an-ı Kerim tecvidli okuma dersleri esnasında öğrencilerimizin ilerleyişi öğretmenlerimiz tarafından kontrol edilir.

Zamir, sekte ve Lafzatullah’ın hükmünün kavranması amacıyla öğrencilerimizle çalışma yapılarak, Ra harfinin hükmünü söylemesi öğretilir. Öğrencilerimiz tecvidli okuma kulübü sonrasında Kur’an-ı Kerim’de kullanılan işaretlere dikkat ederek, doğru bir şekilde okumayı öğrenmiş olur.

Kur’an-ı Kerim Okuma Atölyesi ve Öğrenilecekler

Kur’an-ı Kerim okuma kulübü sonrasında öğrencilerimizin edinmesi planlanan kazanımlar:

Online Kur’an-ı Kerim Tecvidli Okuma Kulübü İçin Gereksinimler

Online Kur’an-ı Kerim Tecvidli Okuma Atölyesi İçerikleri

Ders içerikleri öğretmenlerimiz tarafından iletilecektir.

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2017 ve 2018 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.

• Attend Our Admissions Open House on November 11