Kuran-ı Kerim Kulübü

Müslümanlık dininin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim 610 yılında Cebrail (a.s) aracılığıyla vahiy yoluyla Peygamber Hz. Muhammed’e (S.A.S) Mekke civarındaki Hira adlı mağarada indirilmiştir. Kur’an-ı Kerim inmeye başladığında Hz.Muhammed 40 yaşındaydı.

Kur’an-ı Kerim 6236 ayet ve 114 sureden meydana gelmektedir. En uzun suresi 286 ayetle Bakara Suresi’dir. En kısa suresi ise 3 ayetle Kevser Suresi’dir. Kur’an-ı Kerim 600 sayfadan oluşur. İçerisinde  30 cüz vardır. Her cüz 20 sayfalık bölümlerden oluşur. Kur’an-ı Kerim ilk Halife Hz. Ebubekir zamanında kitap haline getirilmiştir. Bu kutsal kitap Halife Hz. Osman zamanında da çoğaltılmıştır. Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı 610 yılından beri hiçbir değişikliğe uğramadan günümüze kadar ulaştığına inanılmaktadır. Tevrat, Zebur ve İncil’den sonra indirilen Kur’an-ı Kerim’in son kutsal kitap olduğu bilinmektedir.

Ankaradaki okullar içinde kulüp etkinlikleriyle de öne çıkan Bilişim Koleji Kuran-ı Kerim kulübü ile değerlerimizi öğretmeye devam ediyor.

Kulüp Hedeflerimiz

Kuran-ı Kerim’i okumak ve anlamak
Hafızayı güçlendirmek
Din ve inançları öğretmek
Gelenek ve kültürler hakkında bilgi sahibi olmak
İslamiyet tarihini yakından tanımak

Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü ile İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2022 ve 2023 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.