Tiyatro Kulübü

Tiyatro, oyuncuların senaryoya bağlı kalarak canlandırdığı performans sanatıdır. Senaryo, sahnede canlandırılmak üzere tasarlanır. Tiyatroda jest ve mimikler aracılığıyla verilmek istenen mesajlar verilir, karakterlerin duygu ve düşünceleri yansıtılır. Bale ve opera gibi diğer sanat dallarıyla birleştirilerek de sahne gösterisi ortaya konulabilir.

Tiyatronun trajedi, komedi ve dram olmak üzere üç çeşidi vardır. Trajedi konusunu efsanelerden alan oyunlardır. Komedi, olay ve durumları esprili bir dille ele alır ve güldürerek düşündürür. Dramlarda ise gerçeklik ön plandadır.

Tiyatronun tarihi çok eskilere dayanır. M.Ö. 534’te Atina’da ilk tiyatro örneği verilmiştir.

En iyi özel okullar ankara sıralaması içinde ilk sırada olan Bilişim Koleji tiyatro kulübü gibi kulüpleriyle öğrencilerin sanat yeteneklerini geliştiriyor.

Kulüp Hedeflerimiz

Toplumun bir bireyi olduğumuzu fark ettirmek
İşbirliği ve dayanışmayı artırmak
Kültür ve sanatı yakından tanıtmak
Düşünmeyi ve yorumlamayı öğretmek
Empatiyi geliştirmek
Doğru, güzel ve etkili iletişim kurmayı sağlamak
Özgüven kazandırmak
Eşitlik duygusunu geliştirmek
Sorumluluk almayı öğretmek

Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü ile İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2022 ve 2023 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.