Masa Tenisi Kulübü

LGS’de başarısı en yüksek kolej olan Bilişim Koleji Masa tenisi kulübü ile öğrencilerin kendilerini geliştirmesine olanak tanımaktadır. Masa tenisi kulübü tekli veya eşli olarak oynanabilen, her oyuncunun elinde bir raket ile oynadığı bir oyundur. Sert, düz, genellikle mavi ya da yeşil dikdörtgen bir masa üzerinde oynanır. Masayı iki eşit parçaya bölen, tam ortada bir ağ vardır. Selüloz ya da plastikten yapılmış özel bir top ile oynanır. Bu top turuncu ya da beyaz renktedir. Raketlerin tutulan kısmının malzemesi genel olarak tahtadandır , raketin üst yüzeyleri pütürlü plastik veya kauçuk ile kaplanmıştır.

Masa tenisi amatör ya da profesyonel olarak oldukça yaygın olarak tercih edilen bir oyundur. Zevkli ve yüksek tempoludur. Pinpon ya da pingpong gibi isimler de verilir. Masa tenisinin tarihi 1880’lere dayanır.

Masa tenisinde sakatlanma riski diğer spor dallarıyla kıyaslandığında oldukça düşüktür. Neredeyse bütün kasların aynı anda çalışmasını sağlar. Oyun masasına temas etmek ve topa raket ile üst üste iki kere vurmak yasaktır. Bu kural dikkat ve odaklanmayı artırır, refleks gelişimini olumlu yönde etkiler.

Masa Tenisi Kulübü tekli veya eşli olarak oynanabilen, her oyuncunun elinde bir raket ile oynadığı bir oyundur. Ankara başarılı kolejler.

Kulüp Hedeflerimiz

Motor becerilerini geliştirmek
Sosyalleşmeyi ve özgüveni artırmak
Hızlı karar vermeyi sağlamak
Refleksleri geliştirmek
Denge ve koordinasyonu artırmak

Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü ile İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2022 ve 2023 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.