Hızlı Okuma Kulübü

Hızlı okuma; okunan metnin, kitabın, gazetenin, derginin veya herhangi bir metinin normal hızdan çok daha hızlı bir şekilde okunmasını ifade eder. Kulak, beyin, ağız ve göz en verimli şekilde kullanılmaya çalışılır. Ciddi bir odaklanma gerektirir. Çeşitli eğitimlerle geliştirilebilir. Bazı teknikleri vardır. Bolca pratik ve tam bir odaklanma ile başarı sağlanabilir. Okuma hızında 2 kata kadar bir artış söz konusu olabilir.

Hızlı okuma alışkanlığı kazanmak önemlidir. Ancak tek başına yeterli değildir. Hızlı ve etkili okuyabilmek verim getirir. Sadece hızlı okuyup okunan şey anlaşılmadığında hızlı okumanın pek de bir önemi kalmaz. Hızlı okumak süre kısıtlaması olanlar sınavlar için büyük katkı sağlayacaktır. Zaman tasarrufu yapmaya yardımcı olur.

Özel okullar başarı sıralaması ankara içinde en üst sırada yer alan Bilişim Koleji hızlı okuma kulübü ile öğrencileri sınavlarda öne geçiriyor.

Kulüp Hedeflerimiz

Konsantrasyonu artırmak
Anlama oranını yükseltmek
Okuma hızını geliştirmek
Kelime dağarcığını genişletmek
Farklı bakış açıları kazandırmak
Hafızayı güçlendirmek
Hayal gücünü geliştirmek
Başarı oranını artırmak
Zamanı yönetmeyi öğretmek
Karar alma sürecini hızlandırmak

Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü ile İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2022 ve 2023 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.