Kitap ve Şiir Kulübü

Kitap; bizi bambaşka dünyalara götüren, hayal gücümüzün doruklarına oluşmamızı sağlayan en önemli yardımcımızdır. Hepimizin hayatında en az bir kere duyduğu ‘’ Kitap, en yakın dostumuzdur.’’ Cümlesinin haklı sebepleri vardır. Hayatın telaşından ve stresinden uzaklaşmamızı sağlarken sayısız faydayı da beraberinde getirir.

İnsanlığın dönüm noktası olan yazının icadından beri bilgi birikimini saklamak ve aktarmak kolaylaşmıştır. Sözlü iletişimin yetersiz ve etkisiz kaldığı alanlar yazılı iletişimle doldurulmuştur. Sümerlerin yazıyı icat etmesinden sonra zamanla yazı çeşitleri gelişmiştir. Kitap tarihi de bu nedenle çok eskilere dayanmaktadır.

Şiir, duygu ve düşüncelerin edebi bir yolla anlatılmasıdır. Yazının gelişmesiyle kendini ifade edebilme kolaylaşmış ve ilerleyen dönemlerde şiir sanatına kadar uzanan bir yazı serüveni söz konusudur. Şiirlerin kendi içinde betimlemeleri, imgelemeleri vardır.

Ankaranın en iyi özel okulu olan Bilişim Koleji kitap ve şiir kulübü ile öğrencilerimize sanatı ve okuma alışkanlığını kazandırıyor.

Kulüp Hedeflerimiz

Kelime dağarcığını genişletmek
Empati duygusunu geliştirmek
Bilgi birikimini artırmak
Duygu ve düşünceleri ifade etmeyi öğretmek
Odaklanmayı güçlendirmek
Yaratıcılığı artırmak
Stresi azaltmak
Doğru iletişim kurmayı öğretmek

Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü ile İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2022 ve 2023 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.