Piyano Kulübü

Piyano, İtalya ülkesinde Bartolomeo Cristofori isimli bir İtalyan tarafından 1700 yılı civarında icat edilmiştir (tam olarak yıl belirsizdir). Piyano; akustik, telli bir müzik enstrümanıdır. Piyanoda ses, teller vasıtasıyla elde edilir. Piyanonun tuşlarına basıldığında içindeki tahta çekiç tellere vurarak sesi oluşturur. Tahta çekicin tellere vurması sebebiyle piyano bazen vurmalı telli çalgı olarak da sınıflandırılır.

Piyano klasik ve caz müzikte yaygın olarak kullanılır. Solo performanslar, ansambl, oda müziği, eşlik, bestecilik ve prova için oldukça uygun bir müzik aletidir. Piyano taşınabilir bir enstrüman olmamasına ve genelde pahalı olmasına rağmen çok yönlülüğü ve aynı anda birçok yerde bulunma özelliği ile dünyanın en yaygın olarak kullanılan enstrümanlarından biridir.

En iyi kolejler içinde ilk sırada olan Bilişim Eğitim Kurumları piyano kulübüyle öğrencilerimizin hem fiziksel hem zihinsel gelişimini desteklemeyi amaçlıyor. Müziğin iyileştirici gücünü öğrencilerimizin deneyimlemesi adına bu kulübümüz oldukça faydalı olmaktadır.

Kulüp Hedeflerimiz

Motor hareket becerilerini geliştirmek
Sağ ve sol el koordinasyonunu geliştirmek
Konsantrasyonu arttırmak
Planlama ve karar alabilme becerilerini geliştirmek
Müzik kulağı ve ritim duygusunu geliştirmek

Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü ile İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2022 ve 2023 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.