Basketbol Kulübü

Dünya genelinde yaygın olarak oynan bir spor dalıdır. Beş kişilik iki takım arasında, topla ve elle oynanır. Bu spor dalında amaç 3,05 metre yükseklikte olan potadan topun geçirilmesidir. Basketbol ilk kez 1891 yılında James Naismith tarafından oynanmıştır. Oyun beysbolcuların ve atletlerin idmanlarında topun tahtadan bir sepetin içine isabet ettirilmesi şeklinde gerçekleşmiştir. Zamanla gelişerek bugünkü halini almıştır.

Ankara özel okulları içinde spor etkinlikleri ve kulüpleriyle öne çıkan Bilişim Koleji saygı ve adalet gibi değerleri spor aracılığıyla öğretiyor.

Basketbol Kuralları

• Her biri 5’er kişiden oluşan iki takım arasında oynanır.
  • Süre sonunda en fazla sayı yapmış olan takım, oyunu kazanır.
  • Basketbol hakemleri, masa görevlileri ve teknik komiser tarafından kontrol edilir.
  • Oyun sahası; sert yüzeyli, düz, engellerden uzak, 28 m uzunluğunda, 15 m enindedir.
  • Kenar çizgilerin ve dip çizgileri basketbol sahasında oyuna dahil değildir. Görevliler dahil her şey ve herkes basketbol oyun kurallarına göre bu çizgilerden en az 2 m uzakta olmalıdır.
  • Serbest atış çizgisi, dip çizgisinin hesaplanan orta noktasından 5,80 m uzağıdır.
  • Her oyuncu beş faul ulaşınca oyun dışında kalır, o maçta tekrar oyuna dahil olamaz. Hakem durdurulmadıkça, top potadan veya çemberden dönerse oyun devam eder.

Basketbol Oyun Süresi

Bir basketbol maçı, yaklaşık olarak toplam 40 dakika sürer. 4 periyottan oluşuyor. Her periyot 10 dakikalık süreler halinde oynanır. Basketbolda mola süresi 2. periyodun ardından devre arasında 15 dakikadır. Her iki takımın da her periyotta 1’er mola vardır. Son periyotta ise 2 mola hakkı oyuncuya verilir.

Ankara özel okulları içinde spor etkinlikleri ve basketbol kulübü gibi kulüpleriyle öne çıkan Bilişim Koleji saygı ve adalet gibi değerleri spor aracılığıyla öğretiyor.

Kulüp Hedeflerimiz

Takım oyunu oynamayı öğretmek
Paylaşmayı ve yardımlaşmayı öğretmek
Fiziksel aktiviteyi hayata dahil etmek
Sorumluluk almayı öğretmek
Görev dağılımı ve işbölümü yapmayı öğretmek
Saygı ve adalet gibi değerleri geliştirmek

Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü ile İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2022 ve 2023 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.