Ahşap Boyama Kulübü

Ahşap boyama, zamanla yıpranmış veya eskimiş ahşap eşyaları ya da hiç el değmemiş ham ahşap malzemeyi boya ve çeşitli materyaller ile yeniden kullanılır hale getirme işlemidir. İlk önce boyanması planlanan ahşap eşya ya da malzeme boyama işlemine hazırlanır. Hazırlık için zımpara işlemi uygulanır. Bu boyanın eşya üzerinde duruşu için oldukça önemli bir işlemdir. Burada amaç pürüzsüz ve temiz bir zemin oluşturmaktır.

Daha sonra uygun kıvamı hazırlanan boya eşya üzerine fırça yardımıyla uygulanır. Boyanın kıvamı su ile ayarlanabilir. Kıvamı doğru tutturmak, boyanın eşya üzerinde baloncuklar oluşturmaması için çok önemlidir. Boyanın fırça ile yatay şekilde uygulanması önemlidir. Boya iyice kurumadan bir sonraki aşamaya geçilmemelidir.

Ahşap boyamada genel olarak boya, fırça, vernik, zımpara, macun, sim gibi malzemeler kullanılmaktadır. Vernik en son uygulanacak işlemdir. Boyanın dökülmemesi, rengin canlılığını koruması için gerekli bir işlemdir. Bu işlem sayesinde eşyanın hem rengi ve dokusu hem de kendisi korunmuş olur, parlak görünüm elde eden yeni ahşap eşyanızı daha uzun süre kullanabilirsiniz.

Ankara en iyi özel okullardan Bilişim Koleji ahşap boyama kulübü ile öğrencilerin kendi el emekleri ürünlerini üretmelerine yardımcı oluyor.

Kulüp Hedeflerimiz

Yaratıcılığı geliştirmek
El becerilerini artırmak
Ruhu dinlendirmek