Ahşap Maket ve Lego Kulübü

Ankara’nın en başarılı kolejleri listesinde yer alan Bilişim Koleji ailesi olarak öğrencilerimize sunduğumuz kulüplerde bir diğeri olan Ahşap maket ve Lego hakkında detaylı bilgiler şu şekildedir.

Ahşap Maket ve Lego kulübünde  Maket, gerçek veya kurgusal bir nesnenin çeşitli materyaller kullanarak; bir dekorun, bir yapının, bir aygıtın, heykelin  görünümüne ve oranlarına bağlı kalarak küçültülmüş üç boyutlu örneğidir.

Her tür vasıtanın (otomobil, motorsiklet, kamyon, çekici, otobüs…), askeri, hava, deniz ve taşıtlarının ( uçak, tank, gemi, denizaltı, helikopter vs…) maketleri yapılabileceği gibi; bir binanın, açık ya da kapalı mekanların, aygıtların maketleri de belirli ölçekler dahilinde yapılabilir.

Lego, Danimarka merkezli The LEGO Group adlı şirket tarafından 1949’dan beri üretilen bir oyuncak çeşididir. Üzerlerindeki girinti ve çıkıntılar sayesinde birbirine kolayca kenetlenebilen, çeşitli renklerdeki yapı parçalarından oluşur. İlk başta oyma tahtadan yapılmış kaba prizmalardan oluşan LEGO parçaları, zamanla plastikten yapılmaya başlanmıştır.

Ahşap Maket ve Lego İlk başta oyma tahtadan yapılmış kaba prizmalardan oluşan LEGO parçaları, zamanla plastikten yapılmaya başlanmıştır.

Kulüp Hedeflerimiz

El-göz koordinasyonu ve küçük kas gelişimini desteklemek
Büyük-küçük, uzun-kısa gibi kavram gelişimlerini desteklemek
İletişim kurma becerilerini geliştirmek
Hayal dünyasını geliştirmek

Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü ile İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2022 ve 2023 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.