Minik Aşçılar Kulübü

Minik aşçılar kulübünde öğrencilerimiz yemek yaparken eğleniyor. Yetişkinlikle özdeşleştirilen yemek yapmak gibi eylemleri özgürce gerçekleştirmek çocukların özgüven kazanmasına yardımcı oluyor. Burada önemli nokta çocuğun yemek yapımında her aşamada aktif olarak rol alması. Malzemeleri seçip hazırlamak, yemek yapma, sonrasında etrafı toparlamak gibi her aşamanın sorumluluğu çocukta olmalıdır. Böylece çocuk, malzemeler, sayılar, ölçüler, hijyen kuralları, zaman kavramı gibi birçok konuya hakim olmayı öğrenecektir.

Ankaradaki kolejler içinde çocukların her türlü gelişimine önem veren Bilişim Koleji minik aşçılar kulübü ile sorumluluk almayı öğretiyor.

İşe yaradığını ve büyüdüğünü anlayan çocuk kendini özel hissetmeye başlar. Bu kulübe katılan öğrencilerimiz faydasız uğraşlarla boş vaktini harcamak yerine kişisel gelişimine yatırım yapmış olur. Ayrıca ev içi aktivitelere yardımcı olmayı öğrenir. Sorumluluk almayı öğrenir, görev bilinci gelişir. Ev işlerinde ailesine yardımcı olmayı öğrenen çocuk, kendisiyle gurur duymaya başlar.

Kulüp Hedeflerimiz

Sorumluluk almayı öğretmek
Özgüven kazandırmak
El becerilerini artırmak