Halk Oyunları Kulübü
Halk Oyunları Kulübü
Türk halk oyunları ülkemizin çeşitli bölgelerinin kendi kültürlerinden özellikler taşıyan, halk danslarına verilen addır. Bölgelere özgü, özel olarak dikilmiş yöresel kıyafetler giyen dansçılar, yine bölgelere has müzikler eşliğinde uyumlu bir şekilde dans ederler. Halk Oyunları Kulübü, yöreden yöreye değişiklik gösterir.
Hora: Trakya’ya aittir.
Zeybek: Ege, Güney Marmara, İç ve Batı Anadolu’ya özgüdür.
Teke: Göller Yöresi, Batı Akdeniz’de gelişmiş bir türdür.
Kaşık Oyunları-Karşılama Bölgesi: Konya Bölümü, Batı Karadeniz, Güney Marmara, Doğu Akdeniz bölgelerinde oynanır.
Horon: Orta ve Doğu Karadeniz’e özgü bir türdür.
Halay: Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri, İç Anadolu’nun doğusunda oynanır.
Bar: Kuzeydoğu Anadolu’da oynanan bir türdür.
Kafkas: Kuzeydoğu’da gelişmiş bir oyundur.
HORA
Dansçıların el ele ve kol kola tutuşarak, ritmik şekilde yan yana oynadıkları halk oyunu türüdür. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale şehirlerinde oynanır.
ZEYBEK
Tek kişi ya da daire halinde dizilmiş kişilerin bireysel olarak oynadıkları halk oyunu türüdür. Aydın, İzmir, Muğla, Denizli, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Çanakkale, Kastamonu, Uşak, Manisa, Balıkesir, Burdur şehirlerinde oynanır.
TEKE
Yörede yaşayan dağ keçisinin hareketlerinden esinlenerek ortaya çıkmış bu oyun türünde sekme, arkaya dönüp kaçma, ani sıçrama figürleri görülür.
KAŞIK
Dansçıların ellerinde kaşıkla ritim tutarak dans ettikleri halk oyunu türüdür. Eskişehir, Afyon, Kütahya, Bilecik, Kırşehir, Konya, Mersin, Antalya, Bolu, Bursa’da kaşık dansı görülür.
KARŞILAMA
İki kişinin karşılıklı durarak oynadıkları bir oyun biçimidir. Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, İzmit, Adapazarı, Çanakkale, Bursa, Bilecik’te oynanır.
HORON
Oyuncuların yan yana dizilerek, birbirine tutunarak oynadığı oyunlardır. Kemençe veya davul da bu horona eşlik eder. Trabzon, Samsun, Artvin, Ordu, Rize’de bolca horon görebiliriz.
HALAY
Oyuncuların birbirine tutunarak oynadığı oyun türüdür. Doğu, Güneydoğu ve Orta Anadolu’da davul ve zurna eşliğinde oynanır. Ayrıca Bitlis, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Erzurum, Erzincan gibi birçok yörede görülür.
BAR
Yan yana düz ya da yarım ay biçiminde, oyuncuların birbirlerine tutunarak oynadıkları disiplinli grup oyunlarına bar denilir. Doğu ve Kuzeydoğu Anadolu bölgesinde görülen bir oyun türüdür.
Kulüp Hedeflerimiz
- Almanca Kulübü
- Ahşap Boyama Kulübü
- İngilizce Kulübü
- Basketbol Kulübü
- Minik Aşçılar Kulübü
- Ebru Kulübü
- Grafik Animasyon Kulübü
- Kara Kalem
- Değerler Eğitimi Kulübü
- Piyano Kulübü
- Gitar Kulübü
- Halk Oyunları Kulübü
- Satranç Kulübü
- Ahşap Maket ve Lego
- Akıl ve Zeka Oyunları
- Bilim Uygulamaları
- Matematik Kulübü
- Görsel Sanatlar Kulübü
- Futbol Kulübü
- Kort Tenisi Kulübü
- Masa Tenisi Kulübü
- Robotik Tasarım Kulübü
- Web Tasarım Kulübü
- Voleybol Kulübü
- Kuran-ı Kerim Kulübü
- Tiyatro Kulübü
- Kitap ve Şiir Kulübü
- Hızlı Okuma Kulübü
- Fen ve Doğa Kulübü
- Takı Tasarım Kulübü
- Step ve Jimnastik
Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu
Ankara’nın en kaliteli ve en yenilikçi özel okulu ödülü ile İngilizce eğitiminde en iyi olan okulumuz, en kaliteli akademik eğitimi ile eğitim yönetimi derneği tarafından 2023 ve 2024 yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” ödülüne layık görülmüştür. Bilişim Koleji geçmişten gelen yüksek başarısını, LGS ve YKS sonuçlarıyla devam ettirmektedir.